Obrana rozjíždí nový český „Top Gun“. Zájem o studium je obrovský

Obrana rozjíždí nový český „Top Gun“. Zájem o studium je obrovský

Univerzita obrany v Brně rozjíždí od září nový studijní program. Absolventi budou mít možnost usednout do stíhaček F-35 nebo amerických vrtulníků.

 

Do konce března je možné podat přihlášku do nového studijního programu Vojenský letový provoz. Na rozdíl od stávajícího pětiletého magisterského bude pouze bakalářský a o rok a půl kratší. Po absolvování a následném výcviku u příslušných útvarů budou moci noví piloti usednout třeba do nové letecké techniky.

 

Podle armády je důvodem otevření nového studijního programu potřeba zefektivnit doplňování personálu pro nově pořizovanou leteckou techniku – zejména pro americké stíhačky F-35 nebo vrtulníky Venom a Viper z USA.

 

Celý článek si můžete přečíst ZDE. Zdroj: seznam zprávy

 

Líbil se vám dnešní článek? Máte pro nás nějaký tip, návrh na zkvalitnění obsahu tohoto webu? Máte pro nás návrh na spolupráci, rozhovor atd.? Budeme určitě rádi za vaši zpětnou vazbu, která nás posouvá dál. Napsat nám můžete na: spojar@army.cz

Spojaři zvou na koncert – vstup ZDARMA

Dne 18. května 2024 od 19.00 hod. se uskuteční „Benefiční koncert k Mezinárodnímu dni rodiny“.

Spojaři posiluji své schopnosti o bojovou holubí jednotku

Je to téměř návrat ke kořenům. Za první světové války nosil holub cenné informace na frontě, dnes bude téměř dokonalou bojovou zbraní.

Kolik si vyděláte jako voják z povolání? Česká armáda nabízí snadný výpočet.

Stále více Čechů kvůli jistotě stabilního zaměstnání uvažuje o vstupu do Armády České republiky (AČR).