Kolik si vyděláte jako voják z povolání? Česká armáda nabízí snadný výpočet.

Kolik si vyděláte jako voják z povolání? Česká armáda nabízí snadný výpočet.

Stále více Čechů kvůli jistotě stabilního zaměstnání uvažuje o vstupu do Armády České republiky (AČR). Jaké na ně čekají testy a kolik si ve finále vydělají, ukazuje unikátní armádní kalkulačka.

Ať už se budete hlásit na vojáka z povolání, člena aktivních záloh nebo účastníka dobrovolného cvičení, musí vám být alespoň 18 let a měl nebo měla byste mít minimálně výuční list a v každém případě čistý trestní rejstřík. Armáda je dnes apolitická, takže členství v jakékoliv politické straně, a dokonce i odborové organizaci, se nepřipouští.

Další důležitý parametr je vaše postava, přesněji řečeno výška. Minimální hodnota pro muže je 160 cm, žena může být o 5 cm nižší. Pokud se budete hlásit k chemikům nebo tankovému vojsku, bude muset vaše výška končit už na 185 cm. Jen o tři centimetry více vám povolí Hradní stráž, která požaduje brance vysoké 178–188 cm.

 

Celý článek si můžete přečíst ZDE. Zdroj: Prima zoom

 

Líbil se vám dnešní článek? Máte pro nás nějaký tip, návrh na zkvalitnění obsahu tohoto webu? Máte pro nás návrh na spolupráci, rozhovor atd.? Budeme určitě rádi za vaši zpětnou vazbu, která nás posouvá dál. Napsat nám můžete na: spojar@army.cz

Spojaři zvou na koncert – vstup ZDARMA

Dne 18. května 2024 od 19.00 hod. se uskuteční „Benefiční koncert k Mezinárodnímu dni rodiny“.

Spojaři posiluji své schopnosti o bojovou holubí jednotku

Je to téměř návrat ke kořenům. Za první světové války nosil holub cenné informace na frontě, dnes bude téměř dokonalou bojovou zbraní.

Obrana rozjíždí nový český „Top Gun“. Zájem o studium je obrovský

Univerzita obrany v Brně rozjíždí od září nový studijní program.