Spojaři se loučí s plukovníkem Zbyňkem Hubálkem

Spojaři se loučí s plukovníkem Zbyňkem Hubálkem

Dne 5. dubna 2024 proběhlo na Petříně slavností rozloučení s plukovníkem Zbyňkem Hubálkem, který po čtyřech desetiletích ukončil svou úspěšnou kariéru u spojovacího vojska. Loučíme se tak s naším kolegou, velitelem, ale pro mnohé také přítelem, který zasvětil svůj profesní život nejen posilování a modernizaci komunikačního prostředí armády, ale také výchově mladé generace nových spojařů, kteří tak mohou pokračovat a rozvíjet zavádění nejmodernějších technologií napříč vojenskými útvary včetně kritické infrastruktury státu. 

Když se poctivě zamyslíme, co vše lze stihnout za čtyřicet let, jak se svět změnil, kolika reformami prošla samotná AČR, jak dynamicky se rozvíjí svět technologií, musíme ještě více ocenit každodenní pracovitost a neúnavnost plukovníka Zbyňka Hubálka. Naše velké díky také patří za jeho práci s mladou generací spojařů, a to ať studujících na Univerzitě obrany, případně nově příchozích v rámci náborové kampaně Spojař Nové Generace. Lze tak říci, že snad neexistuje v armádě člověk, který by jej osobně nebo jeho práci neznal.

Na slavnostním rozloučení jsme tak vzpomínali na mladého rotmistra, který se postupně proměnil v jednoho z klíčových matadorů naší odbornosti. Mnozí jakoby ani nevěřili, že se nachýlila ke konci jedna úžasná kariéra, kde již mezi námi nebude náš kolega sedící za stolem, který lemují stohy dokumentů modernizačních projektů, na kterých neúnavně pracoval. Plukovník Zbyněk Hubálek byl bezpochyby výraznou osobností, která navždy v historii spojovacího vojska zanechala hlubokou a nesmazatelnou stopu. 

Ředitel Sekce KIS generál Petr Šnajdárek ve svém příspěvku poděkoval svému zástupci, který mu výraznou měrou pomohl v jeho začátcích na současné pozici. Byl to právě plukovník Zbyněk Hubálek, který byl jistotou kontinuity rozvoje spojovacího vojska a zároveň lidským kolegou. Každý život přináší začátky, konce, ale také výzvy. Vojenská kariéra má svá mnohá omezení, a bohužel k takovým patří i zdravotní důvody, které neumožňovaly plukovníkovi Zbyňkovi Hubálkovi již nadále plně vykonávat zastávanou funkci. Nastal tak čas předat žezlo nové generaci. V našem případě však můžeme říci, že náš kolega vlastně neodchází. Byl to on, kdo pro spojovací vojsko vychoval novou generaci, byl to on, který vlastně do každého z nás vložil kousek sama sebe. 

Úroveň každé organizace se pozná nejen podle toho, jak své příslušníky přijímá, jak s nimi pracuje, ale také podle toho, jak si jich po ukončení aktivní kariéry váží. Pane plukovníku, děkujeme za vše, co jste udělal nejen pro spojovací vojsko, Armádu České republiky, ale také pro naši vlast. Budeme se těšit na další vzájemnou spolupráci, byť vás již nebudeme většinou vídat v uniformě. Neloučíme se tedy. Jen vás vítáme v nové pozici a v nové životní výzvě. Spojovací vojsko vám upřímně a z celého srdce děkuje za vašich čtyřicet let. 

 

Největší mezinárodní cvičení spojařů Federated Cloud 2024 začalo!

Dnes byl slavnostním nástupem zahájen již 5. ročník Federated Cloud, během kterého vojenští ICT specialisté prověřují své schopnosti...

Studenti UNOB sbírali zkušenosti u AKIS

Do Agentury komunikačních a informačních systémů (AKIS) zavítali v závěru studia naši budoucí kolegové, studenti 5. ročníku Univerzity...

Ředitel SKIS MO získal hlavní cenu eGovernmentu za celkový přínos

Spojovací vojsko cítí hrdost nejen na svého nejvyššího představitele ředitele SKIS generála Petra Šnajdárka, jenž získal hlavní cenu...