AKIS na zimním kurzu přežití

AKIS na zimním kurzu přežití

Do Deštného v Orlických horách vyrazili i zástupci Agentury komunikačních a informačních systémů (AKIS), aby pod vedením zkušených lektorů v rámci kurzu přežití v tísni – SERE B načerpali značné množství dovedností nejen teoreticky, ale především prakticky.

 

Náročný výcvik začal v pondělí formou teoretické přípravy, která probíhala do středečního odpoledne. Poté bylo načase přenést teorii do praxe. Účastníky čekal přesun na skialpech, stavba přístřešků v lese, včetně přespání v terénu. Mohlo by se zdát, že nocležníkům počasí přálo, protože se z –10 °C „oteplilo“ na +3 °C. Mráz ale vystřídal déšť a téměř celou noc jim bičoval přístřešky nad hlavami. Ve čtvrtek ráno se cvičící odebrali zpět na ubytovnu, kde absolvovali test z nabytých vědomostí a zkoušku z rozdělávání ohně za použití výhradně přírodních materiálů a křesadla. Přežili všichni a při závěrečné zkoušce uspěli na výbornou. Přestože si velmi pochvalovali kvalitu instruktora, který jim předal spoustu vlastních cenných zkušeností, uměl zaujmout a danou problematiku skvěle vysvětlil, v pondělí se těšili zpět do vyhřáté kanceláře a na své každodenní povinnosti. 

Zdroj. akis.army.cz

 

Líbil se vám dnešní článek? Máte pro nás nějaký tip, návrh na zkvalitnění obsahu tohoto webu? Máte pro nás návrh na spolupráci, rozhovor atd.? Budeme určitě rádi za vaši zpětnou vazbu, která nás posouvá dál. Napsat nám můžete na: spojar@army.cz

Tým z AKIS vybojoval 2. místo na přeboru ve florbale

Zástupci Agentury komunikačních a informačních systémů opět prokázali bojového sportovního ducha.

Agentura KIS se postavila Krkomenovi

Přihlásit se do extrémního závodu Krkomen 2023 chce nejen odvahu, ale také vysokou fyzickou a psychickou odolnost.

Výsledky akce „Spojařská výzva – Pokoř Petřín“

Na tuto sportovní událost bylo připraveno přesně 300 kusů diplomů a všechny byly předány účastníkům závodu.