Spojaři si vychovávají novou generaci ICT odborníků

Zmor.jpg

Nejlepší cesta vpřed, je často ta vzad. A už to pochopilo i spojovací vojsko, kdy jsme definitivně přestali věřit minulým představám, že za nás někdo nové odborníky vychová a předá nám je jako na podnose. Po mnoha letech, kdy vojenské školství spělo k zániku, bylo potřeba mu dodat nový impuls. A ten přišel. Armáda České republiky začala znovu významně investovat do své střední školy v Moravské Třebové a spojovací vojsko nestálo stranou. Naopak bylo, a nadále i plánuje být, hnacím motorem pokroku moderního vzdělávání. Iniciovali jsme novou náplň studia dvou oborů Elektronika SVS a ICT, kdy jsme kvalitu výuky podpořili desítkami milionů pro tvorbu nových, moderních učeben. Tím však nekončíme. Pokud Winston Churchill tvrdil, že: „Není lepší investice pro kteroukoli společnost, než dávat mléko do miminek.“, my říkáme, že není lepší investicí do budoucího silného spojovacího vojska, než dávat studentům možnost vzdělávat se ve vysoce moderním prostředí s maximálním zaměřením na reálnou praxi. A rodiče i jejich děti, zájemci, na tuto nabídku slyší.

Naším cílem není přiblížit se ostatním středním školám. Naším cílem je vytvořit vlastní unikátní koncept, jaký žádná jiná škola dosud nerealizovala.  Vojenská střední škola a Vyšší odborná škola MO kromě učebního bloku nabízí školské ubytovací zařízení, jídelnu, ošetřovnu a další prostory pro volnočasové aktivity jako například beach volejbalové hřiště, překážkovou dráhu, multifunkční hřiště, atletický stadion, saunu, školní klub a posilovnu atd.. Ubytování je plně hrazeno z prostředků Ministerstva obrany. Žákům je také zabezpečována celodenní teplá strava, na kterou jim Ministerstvo obrany přispívá 60 % z celkové výše finanční hodnoty stravní dávky. Žáci si doplácí pouze zbytých 40 %. Lze si vybírat ze 2 jídel na snídani, 4 jídel na oběd a 2 jídel na večeři. Na pokojích je k dispozici bezdrátový přístup k internetu, přičemž používání je bezplatné. Kdo má dobré studijní výsledky, dostává od vedení školy měsíční přilepšení až 2000,-.  Mohli bychom pokračovat dále, ale více informací lze získat na oficiálním webu školy.

A jak si nyní vedeme? Na dnech otevřených dveří Vojenská střední škola a Vyšší odborná škola MO přivítala více jak 2000 zájemců. Z toho si 331 zájemců ihned na místě se zástupci rekrutačního pracoviště sjednali termín ve vojenské nemocnici a učinili tak první krok k tomu, aby se připojili do našeho kolektivu. Nakonec vstupními testy a omezeními pro budoucí vojáky z povolání prošlo k příjímacímu řízení:

Vojenské lyceum – 260 zájemců / 96 volných míst

Elektrotechnika SVS – 79 zájemců / 30 volných míst

Elektrotechnika ICT – 78 zájemců / 30 volných míst

Strojírenství - 45 zájemců / 30 volných míst

Objem přihlášek, i přes mnohá omezení, např. výborný zdravotní stav, fyzické testy apod., je cca 2,5 násobek nabízených míst. Armáda České republiky, Universita obrany i spojovací vojsko se tak za čtyři roky mohou těšit na mladou generaci nových, pro reálnou praxi nebo navazující vysokoškolské studium, plně připravených odborníků. Každý úspěšný absolvent dostane možnost uplatnění v Armádě České republiky, tj. jistotu pracovního zařazení a nadstandardního platového ohodnocení.

Přejeme zájemcům mnoho úspěchů u příjímacího řízení a následném studiu. Za spojovací vojsko vás, vaši školu, budeme i nadále podporovat a vytvářet vám co nejvíce atraktivní prostředí.

5. října 2024 Spojařská výzva – Pokoř Petřín: Akce plná vědy, zábavy a sportu

Na blížící se akci Spojařská výzva – Pokoř Petřín čeká na hosty bohatý program plný vědeckých zážitků, sportovních aktivit a...

Připravujeme soutěž "Spojař roku"

S radostí oznamujeme, že Agentura komunikačních a informačních systémů připravuje v druhé polovině září 2024 novou prestižní soutěž...

Spojaři darovali krev: Pomáháme zachraňovat životy

Příslušníci spojovacího vojska Armády České republiky opět ukázali, že jejich poslání není jen o zajišťování bezpečné komunikace v...