5. října 2024 Spojařská výzva – Pokoř Petřín: Akce plná vědy, zábavy a sportu

5. října 2024 Spojařská výzva – Pokoř Petřín: Akce plná vědy, zábavy a sportu

Na blížící se akci Spojařská výzva – Pokoř Petřín čeká na hosty bohatý program plný vědeckých zážitků, sportovních aktivit a rodinné zábavy. Událost se vytváří na Petřínské rozhledně a jejím okolí, a láká širokou veřejnost k tomu, aby se zúčastnila nevšedních výzev a užila si den plný inspirace a pohybu.

 

Jedním z hlavních lákadel letošního ročníku bude vědecký program, který připravily významné české univerzity: České vysoké učení technické v Praze (ČVUT), Česká zemědělská univerzita v Praze (ČZU), Univerzita Pardubice (UPCE), Technická univerzita v Liberci (TUL) a Univerzita obrany (UNOB) . Tyto školy přivezou na Petříně stánky plné fascinujících vědeckých ukázek, interaktivních experimentů a prezentací nejnovějších výzkumů a technologií (formule, elektromobilita, drony, simulátory, 3D tiskárny, autonomní prostředky, nanotechnologie atd.). Návštěvníci se tak budou moci seznámit s novinkami z oblasti technologií, zemědělství, obrany, dopravních systémů a dalších zajímavých oborů. Součástí je také prezentace vojenské techniky a spojovacích prostředků Armády České republiky.

 

V průběhu celé akce budou k dispozici stánky s občerstvením, kde si mohou návštěvníci dopřát rozmanité pochoutky. Nabídka zahrnuje tradiční české speciality, osvěžující nápoje, domácí sladkosti, ale i zdravé občerstvení pro sportovce a rodiny s dětmi. Bude zajištěno vše, aby si každý mohl svůj den naplno. Další zajímavostí budou řízené degustace vína, čokolády a kávy. 

 

Vrcholnou částí programu bude samotná Spojařská výzva , kdy se účastníci pokusí pokořit schody Petřínské rozhledny. Závodu se zúčastní nejen amatéři, ale také známí sportovci včetně fotbalistů FK Dukla Praha , kteří se těší, že budou moci změřit své síly s veřejností a podporovat dobrou náladu celé akce. Kdo se cítí na to, aby překonal vlastní limity a vyběhl na vrchol jedné z nejznámějších pražských památek, má jedinečnou příležitost!

 

Spojařská výzva – Pokoř Petřín slibuje den plný sportu, zábavy, vzdělání a vědeckých zážitků. Přijďte s rodinou nebo přáteli, užijte si bohatý program, podívejte se na vědecké ukázky a zapojte se do závodu, který prověří vaši fyzickou kondici. Ať už se rozhodnete běžet fandit, nebo jen užít příjemnou atmosféru a občerstvení, určitě to bude stát za to.

 

Přijďte pokořit Petřín a užít si nezapomenutelný den plný zábavy a překvapení! Těšíme se na vás!

 

Líbil se vám dnešní článek? Máte pro nás nějaký tip, návrh na zkvalitnění obsahu tohoto webu? Máte pro nás návrh na spolupráci, rozhovor atd.? Budeme určitě rádi za vaši zpětnou vazbu, která nás posouvá dál. Napsat nám můžete na: spojar@army.cz

Připravujeme soutěž "Spojař roku"

S radostí oznamujeme, že Agentura komunikačních a informačních systémů připravuje v druhé polovině září 2024 novou prestižní soutěž...

Spojaři darovali krev: Pomáháme zachraňovat životy

Příslušníci spojovacího vojska Armády České republiky opět ukázali, že jejich poslání není jen o zajišťování bezpečné komunikace v...

CWIX24 – bezpečné spojení zajištěno

25. ročník největšího spojařského cvičení CWIX se letos konal ve dnech 3. – 21. června.