Vojákem v ICT

b1.jpg

Být příslušníkem spojovacího vojska, specialistou ICT, je možností tvořit budoucnost. Technologie se neustále vyvíjí, přizpůsobují se jak potřebám společnosti, tak bezpečnostním hrozbám, přičemž jejich samotné fungování prochází neustálým zdokonalovacím procesem. Od počítačů a chytrých telefonů, až po wifi a cloudové služby jsou technologie nepostradatelnou součástí našeho každodenního života a zejména od doby, kterou tak výrazně ovlivnila pandemie koronaviru. Dnešní komunikační a informační systémy více jak kdy jindy ovlivňují naše nejběžnější každodenní činnosti, ale především pak práci.

Technologie současnosti jsou hnacím motorem vývoje společnosti. Oblast ICT představuje zvláště v Armádě ČR nesčetné množství zajímavých kariérních příležitostí v dynamickém, inspirativním, ale i náročném odvětví. I když jsou některé role, pracovní pozice, velmi technické, mnohé z nich jsou vhodné i pro všeobecné dovednosti založené na komunikačních schopnostech, adaptaci a umění vedení týmu. Pokud máte správný elán, dovednosti, může být kariéra u spojovacího vojska zajímavou příležitostí uplatnění se v širokém spektru odborností.

Co je to ICT nejen v armádě?

ICT je zkratka anglického názvu Information and Communication Technologies (informační a komunikační technologie), dříve známé pod označením IT. Do této kategorie dnes řadíme nejen počítače, jako stroje samotné, ale také různé programy, aplikace, tj. hardware i software. Nesmíme však nově zapomenout zahrnout technologie zajišťující samotnou komunikaci jako např. internet, mobilní sítě, rádia, satelity a další komunikační kanály, včetně umělé inteligence a robotiky.

Proč být vojákem v ICT?

Změny a inovace jsou synonymem pro technologický průmysl. ICT oblast je dnes zodpovědná za proměnu společnosti, tj. jak fungujeme a vyvíjíme se v životě moderní společnosti. Práce v ICT je možnost seberealizace v oboru budoucnosti. Spojovací vojsko nyní nabízí být součástí budování silné, moderní a zcela přelomové složky ozbrojených sil se značným přesahem do civilní sféry.

Spojovací vojsko nabízí pro ICT specialisty jistotu zaměstnání po celou dobu sjednaného závazku s Armádou ČR. Nicméně naši odborníci nachází okamžité uplatnění a dlouhodobou kariéru ve vysokých manažerských pozicích i po odchodu do civilní sféry. Aktuální masivní přezbrojování, jehož cílem je zavádění nejmodernějších technologií a jejich implementace do kritické infrastruktury státu, umožňuje získat dlouhodobou praxi, kterou naprostá většina privátních společností nemůže nabídnout. Budete pracovat s těmi nejsofistikovanějšími a nejinovativnějšími technologiemi na světě, abyste nám pomohly bránit český národ.

„ICT specialisté spolupracují, aby bezpečně zajistili doručení požadovaného sdělení ve správný čas, na správné místo.“

Spojovací vojsko pro ICT specialisty nyní nabízí konkurenceschopný plat, unikátní nabídku firemních benefitů, možnost budovat kariéru po celé ČR a v neposlední řadě působení v mladém kolektivu stejně naladěných spolupracovníků. Být vojákem totiž nikdy není já, ale my. Proto se právě v Armádě ČR zvláště zaměřujeme na budování silného a zdravého kolektivu, kdy takto vzniklá přátelství trvají celý život.

Koho hledáme?

Máme zájem o absolventy technických a elektro oborů, průmyslových škol a IT oborů. Není to ale dogma. Důležité jsou skutečné, reálné znalosti a dovednosti. Pokud se tedy v IT, technologiích atd. velmi dobře orientujete, určitě se nám ozvěte.

Moderní konflikt

ICT specialisté zajišťují efektivní komunikaci na velké vzdálenosti. V praktické pozici budete spravovat, udržovat a plánovat pokročilé vojenské systémy a sítě, protože povaha moderního vojenského konfliktu, operace se mění právě díky optimálnímu využití komunikačních a informačních technologií. Co dříve zajišťoval poštovní holub, klubko s kabelem, dnes nahrazuje připojení 5G. Základna ovládající kyberprostor, vybavená LCD monitory, moderními počítači je dnes stejně důležitou bojovou silou jako vycvičený voják s konvenční zbraní. Schopnost kódovat, hackovat, používat nový hardware, software a využívat počítače je novou tváří budoucích vojenských operací.

Moderní armáda je založena na schopnosti sdělovat zprávy, předávat rozkazy nebo plánovat strategie, aby i poslední voják znal a pochopil svůj úkol, který má plnit. Technologie 5G, wi-fi, šifrované kódy a možnosti rychlého zasílání zpráv umožňují velícím důstojníkům vydávat rozkazy v reálném čase, což jim pomáhá poskytnout komparativní výhodu, zejména proti nepřátelům se základními komunikačními prostředky.

Spojovací vojsko pomáhá vytvářet nové výhody pro pěchotu a obrněné jednotky. Věci jako řízené muniční systémy, raketové a výbušné obranné systémy pro tanky nebo obrněné transportéry, pokročilé biosenzory pro vojáky a další patrné trendy ve vojenské technice.

Nesmíme však také zapomenout na informační válku, boj s nepřátelskou propagandou nebo hackerské útoky na kritickou infrastrukturu státu. Ovládnutí kyberprostoru je dnes stejně důležité, jako výhodné zaujetí pozic pro taktické dělostřelectvo.

Vaše volba

Pokud vás zaujala nabídka spojovacího vojska v ICT odbornostech, dejte nám o sobě vědět a pojďme se pobavit, do jaké role byste se mohli nejlépe hodit. Podívejte se, které z vašich dovedností, kvalifikací a zkušeností by mohli být nejlépe využity a zároveň u nás i nadále rozvíjeny.

Udělejte si tedy chvilku na co nejzajímavější popis vašeho CV a určitě nám jej zašlete. Ke každému zájemci přistupujeme zcela individuálně tak, abychom již na začátku naší spolupráce nastavili základní parametry pro budoucí vzájemnou spokojenost a kariérní růst.

Hvězdy esportu skupina Dynamo Eclot se zúčastní akce Spojařská výzva - Pokoř Petřín

Jedna z nejúspěšnějších českých esportových skupin, Dynamo Eclot, se chystá postavit nové výzvě – tentokrát však mimo své tradiční...

Spojovací vojsko připravuje druhý ročník Spojařská výzva - Pokoř Petřín

Spojovací vojsko s nadšením oznamuje konání druhého ročníku akce Spojařská výzva - Pokoř Petřín, která se uskuteční 5.

Spojaři předali cenu za nejlepší návrh náborového plakátu

Spojovací vojsko stále více spolupracuje s mladou generací.