Spojovací vojsko připravuje druhý ročník Spojařská výzva - Pokoř Petřín

Spojovací vojsko připravuje druhý ročník Spojařská výzva - Pokoř Petřín

Spojovací vojsko s nadšením oznamuje konání druhého ročníku akce Spojařská výzva - Pokoř Petřín, která se uskuteční 5. října 2024 na Petřínské rozhledně a přilehlém areálu. Tato jedinečná událost nabízí všem účastníkům možnost nejen vyběhnout na čas Petřínskou rozhlednu, ale také se seznámit s fascinujícími vědeckými programy a technologiemi. Akce bude plná zajímavých aktivit, ukázek vojenské techniky a samozřejmě skvělého občerstvení.

 

Hlavním bodem programu bude výzva pro všechny odvážlivce - běh na čas na vrchol Petřínské rozhledny. Tento sportovní výkon je nejen fyzickou výzvou, ale také skvělou příležitostí vyzkoušet si svou kondici a soutěživost. Všichni, kteří se postaví na start, budou mít šanci překonat sami sebe a dosáhnout na vrchol jedné z nejznámějších pražských památek.

 

Spojařská výzva - Pokoř Petřín není jen o sportu. Akce nabídne i bohatý vědecký program, kde budou k vidění ukázky od ČVUT (České vysoké učení technické), ČZU (Česká zemědělská univerzita) a TUL (Technická univerzita v Liberci). Návštěvníci se mohou těšit na prezentace nejnovějších technologií a inovací v oblasti komunikace, zemědělství a techniky. Tato část programu poskytne jedinečnou příležitost nahlédnout do světa vědy a techniky a dozvědět se více o současných trendech a výzkumech. K vidění budou formule, autonomní vozidla, drony, nanotechnologie, 3D tiskárny, mobilní čističky vody, trenažéry, simulátory a mnoho dalšího. 

 

„Spojařskou výzvu – Pokoř Petřin chápeme jak mimořádnou událost na veřejnosti. Proto jsme se ji za Technickou univerzitu Liberec rozhodli podpořit maximální prezentací našeho vědeckého programu, který patří mezi absolutní světovou špičku. Veřejnost se tak může přesvědčit, že podpora vědy má svůj význam a i tady u nás v Libereci máme špičkové odborníky světového významu“, dodává doc. Ing. Michal Petrů, Ph.D.. 

 

„Česká zemědělská univerzita v Praze dlouhodobě vnímá Armádu České republiky jako zásadní prvek v oblasti vývoje a aplikace moderních technologií. Rádi bychom ukázali naše velmi úspěšné projekty a představili možnosti spolupráce na konkrétních projektech a společných cílech, které posouvají hranice technologických inovací a jejich praktického využití,“ vysvětluje doc. Ing. Jiří Mašek, Ph.D.. 

 

Pro milovníky armády bude připravena expozice vojenské techniky. Návštěvníci si budou moci prohlédnout různá vojenské vozidla, komunikační zařízení a další technické vybavení, které používá spojovací vojsko. Tato ukázka poskytne jedinečný vhled do fungování vojenských operací a technologií, které jsou klíčové pro efektivní komunikaci a koordinaci v armádě.

 

Žádná událost by nebyla kompletní bez chutného občerstvení. Účastníci se mohou těšit na bohaté občerstvení, které nabídne širokou škálu jídel a nápojů, aby si každý našel něco, co mu chutná. Velkým lákadlem bude již tradiční pivo spojovacího vojska pod názvem „Spojař“, tento rok ve dvou variantách. Dále návštěvníci budou moci ochutnat i modrou čokoládu a chutnou kávu, opět speciálně vyrobenou pro spojovací vojsko. Další zajímavostí je spolupráce s ČVUT, která na tuto akci zapůjčí robotickou ruku, která bude automaticky točit pivo a to zcela bez lidské pomoci. 

 

Druhý ročník Spojařské výzvy - Pokoř Petřín slibuje být nezapomenutelnou akcí plnou sportovních výzev, vědeckých ukázek, vojenské techniky a skvělého jídla. Spojovací vojsko srdečně zve všechny, kteří se chtějí zúčastnit této jedinečné události, ať už jako soutěžící nebo jako návštěvníci. Přijďte a zažijte den plný aktivit, poznání a zábavy na Petříně!

 

Těšíme se na vaši účast!

 

Líbil se vám dnešní článek? Máte pro nás nějaký tip, návrh na zkvalitnění obsahu tohoto webu? Máte pro nás návrh na spolupráci, rozhovor atd.? Budeme určitě rádi za vaši zpětnou vazbu, která nás posouvá dál. Napsat nám můžete na: spojar@army.cz

Hvězdy esportu skupina Dynamo Eclot se zúčastní akce Spojařská výzva - Pokoř Petřín

Jedna z nejúspěšnějších českých esportových skupin, Dynamo Eclot, se chystá postavit nové výzvě – tentokrát však mimo své tradiční...

Spojaři předali cenu za nejlepší návrh náborového plakátu

Spojovací vojsko stále více spolupracuje s mladou generací.

Spojař Nové Generace v akci

Ještě jste nepochopili, o čem je náborová kampaň Spojař Nové Generace? 533. prapor bezpilotních systémů "generálmajora in memoriam Josefa...