Spojaři a právní služba? Zajímavá práce za konkurenceschopný plat.

DSC7125-scaled.jpg

Nutnost začlenění právního poradce, osoby s právním vzděláním, vyplývá z právních předpisů mezinárodní i národní úrovně. Pro Armádu České republiky je zásadní zejména závazek v čl. 82 Dodatkového protokolu k Ženevským úmluvám z 12. srpna 1949 o ochraně obětí mezinárodních ozbrojených konfliktů, který zavádí pozici právního poradce. I na národní úrovni je osoba s právním vzděláním vyžadována pro některé činnosti (např. vedení správních řízení oprávněnou přední osobu dle § 111 zákona č. 250/2016 Sb., o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich, ve znění pozdějších předpisů).

Využívání právních služeb je v soukromém sektoru naprosto běžnou součástí podnikání nebo jiných činností. Velké množství činností si v českém právním prostředí bez právníka již nelze ani představit. V prostředí spojovacího vojska je tato skutečnost o to významnější, protože jsou to spojaři, kteří umožňují zavádění a používání moderních zbraňových systémů. Doba, kdy si každý stát byl schopen samostatně vyvíjet a vyrábět veškerou vojenskou techniku je dávno překonána a je nezbytná mezinárodní spolupráce. Ta je založena na smluvním principu ve velmi konkurenčním tržním prostředí. Proto pokud nebudou mít spojaři kvalitní právníky podporující akviziční proces, nebude mít AČR požadované moderní schopnosti.

Česká republika a s ní i její ozbrojené síly směřují k čím dál větší digitalizaci svých procesů. Ale v cyber prostoru se více než kde jinde uplatní techniky lawfare (dosahování vojenských cílů právními prostředky). Právník u spojovacího vojka je tak jednou ze základních složek ochrany ozbrojených sil a jejich prostřednictvím i občanů České republiky a našich spojenců. Jedná se o důležitou pozici, která je s ohledem na dlouhodobý vývoj velmi perspektivní a nelze očekávat, že by její význam měl klesat.

Spojovací vojsko se proto nyní zaměřuje na posílení svého týmu i na těchto donedávna veřejně málo známých pozicích. Pro naše právní zástupce jsme připravili plně konkurenceschopnou nabídku i v platové oblasti, kde se vyrovnáme nabídkám právních kanceláří jako je Frank Bold Advokáti nebo AZ legal. Na druhou stranu navíc nabízíme systém zajímavě vyladěných benefitů, kolektiv založený na duchu silného přátelství a práci, která bude vším, jen ne nudným stereotypem.

Hvězdy esportu skupina Dynamo Eclot se zúčastní akce Spojařská výzva - Pokoř Petřín

Jedna z nejúspěšnějších českých esportových skupin, Dynamo Eclot, se chystá postavit nové výzvě – tentokrát však mimo své tradiční...

Spojovací vojsko připravuje druhý ročník Spojařská výzva - Pokoř Petřín

Spojovací vojsko s nadšením oznamuje konání druhého ročníku akce Spojařská výzva - Pokoř Petřín, která se uskuteční 5.

Spojaři předali cenu za nejlepší návrh náborového plakátu

Spojovací vojsko stále více spolupracuje s mladou generací.