Vít Knapek: Spojení realizujeme místo minut v řádech několika sekund

zknapo.jpg

Centrum nasaditelných systémů Agentury komunikačních a informačních systémů pod dohledem nového velitele pplk. Víta Knapka přebírá novou techniku Titus 6x6 a zároveň zcela zásadním způsobem mění spojení v poli.

Tabula rasa. Stejně jako Tomáš Akvinský citoval Aristotela nebo Platóna, stejně tak dnes můžeme pohlížet na snahu ředitele AKIS plk. Jana Jelínka a velitele CNS AKIS pplk. Víta Knapka pohlížet na dosud nevídanou proměnu hlavního spojovacího útvaru Armády ČR. A je to právě útvar v Lipníku n. Bečvou, který si dnes přebírá nové vozy Titus 6x6 na podvozku Tatra, které zásadním způsobem proměňují schopnosti spojovacího vojska na bojišti.

„Tam, kde jsme měli problém s posíláním hlasových zpráv, což nám trvalo např. deset minut a zároveň nezabezpečeným způsobem, nyní realizujeme v řádech jednotek sekund, zabezpečeně a kamkoli po světě“, vysvětluje pplk. Vít Knapek.

Dne 9. srpna 2023 za přítomnosti televizních kamer České televize ukázali spojaři postupné sžívání se s novou technikou. Milan Brunclík tak mohl nahlédnout do vnitřních prostor Titusů, osobně se přesvědčil o možnostech vést spojení, ale také pohybu vozidla náročným terénem.

V současnosti Agentura KIS hledá nové kolegy s ICT znalostmi a dovednostmi, kteří by měli zájem sloužit u spojovacího vojska. Nabízí velmi dobré platové ohodnocení a širokou škálu benefitů, které na současném pracovním trhu nemají konkurenci. Více v sekci „KARIÉRA“.

Reportáž České televize je ke zhlédnutí ZDE.

5. října 2024 Spojařská výzva – Pokoř Petřín: Akce plná vědy, zábavy a sportu

Na blížící se akci Spojařská výzva – Pokoř Petřín čeká na hosty bohatý program plný vědeckých zážitků, sportovních aktivit a...

Připravujeme soutěž "Spojař roku"

S radostí oznamujeme, že Agentura komunikačních a informačních systémů připravuje v druhé polovině září 2024 novou prestižní soutěž...

Spojaři darovali krev: Pomáháme zachraňovat životy

Příslušníci spojovacího vojska Armády České republiky opět ukázali, že jejich poslání není jen o zajišťování bezpečné komunikace v...