Velkolepá hra o hrdinství československých legií

Velkolepá hra o hrdinství československých legií

Nová hra brněnského studia Ashborne Games ztvárňuje příběh československých legií, našich hrdinů, během jejich anabáze v první světové válce. Ústřední postavu kapitána Langera ztvárnil známý herec Karel Dobrý. 

 

Příběh československých legionářů doslova ožívá prostřednictvím nové hry. Charakteristickým rysem je detailní popis života tehdejších vojáků. Hráči jsou doslova vtaženi k prožívání společných osudů v strhujících událostech rozpadu Rakouska Uherska, bolševické revoluce atd., kde se naši hrdinové vydávají na strastiplnou cestu do své domoviny. Během těchto událostí vás čeká cesta směrem na východ transsibiřskou magistrálou. Vaším úkolem je dostat všechny vaše vojáky, kamarády a druhy zpět do nově vznikající Republiky Československé. 

 

Jako hráč bude velet vojákům v rámci čtyřiceti rozmanitých misí, budete jim určovat cíl pohybu i útoků a využívat jejich zvláštní schopnosti. Například průzkumník odhalí skryté části mapy, kulometník zase ze své zbraně zařídí přehradnou palbu. Je třeba se zaměřit na strategii a management. Každý jednotlivý voják má své jméno, dovednosti a příběh. Nejsou anonymním zdrojem, kterým můžete plýtvat. O zraněné vojáky se musíte postarat v nemocničním voze vašeho obrněného vlaku. Ten můžete zastavit a prozkoumat okolí trati, abyste doplnili zásoby. Anebo u výhybek zvolit, jakou cestou se vydáte. Koleje stejně jako při skutečné sibiřské anabázi československých legionářů nicméně vedou vždy do Vladivostoku. 

 

Jako spojaři a vojáci jsme potěšeni vznikem podobných projektů, kde sami cítíme právě odkaz vzniku spojovacího vojska. Již nyní se těšíme, až si tuto hru budeme moci zahrát. Každý z nás se může stát „LVEM SIBIŘE“. 

Spojař Nové Generace: Vyškov hlásí plno!

Kampaň "Spojař Nové Generace" byla spuštěna s cílem přilákat mladou generaci technicky zdatných odborníků.

Armáda je spolehlivým partnerem v době krize

Ať již udeří zdravotní pandemie, bezpečnostní krize nebo přírodní katastrofa, jednou z prvních institucí, na které se může veřejnost...

Náborový web za rok vyrostl ve velké informační centrum

Je to rok, co v září odstartoval nový web pro nábor do ozbrojených sil.