Václav Žid, zástupce ředitele Vojenského zpravodajství, byl uveden do Síně slávy Cybersecurity

Václav Žid, zástupce ředitele Vojenského zpravodajství, byl uveden do Síně slávy Cybersecurity

„Nominace do síně slávy si neskutečně vážím. Beru ji jako ocenění celé komunity, že ten neúnavný boj za hodnoty, na kterých naše společnost stojí, má smysl,“ svěřil se brigádní generál Václav Žid, zástupce ředitele Vojenského zpravodajství, který byl uveden do Síně slávy kybernetické bezpečnosti. Sedmý ročník prestižní ankety byl slavnostně vyhlášen 30. května v aule ČVUT v rámci XXV. ročníku konference Information Security Summit – IS2.

 

Brigádní generál Václav Žid vystudoval Elektrotechnickou fakultu ČVUT a kromě vysokoškolského vzdělání v ČR získával zkušenosti i v USA na National Defense University ve Washingtonu. U Vojenského zpravodajství má na starosti sekci technickou, která se podílí na budování nových schopností v operační doméně Cyber a v doméně Space.

 

Kybernetický prostor a zejména jeho otevřenost, svoboda a rozmanitost posouvá podle Václava Žida lidstvo kupředu. „Současně se však stává i technologií dvojího užití. Proto se musíme jako komunita vypořádat s celou řadou komplexních hrozeb. Některé lze pokrýt v rámci organizace, jiné musíme pokrývat na národní úrovni a pro celou řadu hrozeb lze nalézt řešení až na úrovni mezinárodní spolupráce. Nesmírně si vážím skutečnosti, že na národní úrovni máme úžasnou spolupráci s veřejným a zejména s privátním sektorem," vyzdvihl.

 

Síň slávy kybernetické bezpečnosti vznikla v roce 2018, každý rok je do ní uvedena jedna osobnost, která zásadním způsobem nebo dlouhodobým pozitivním přínosem ovlivnila kyberbezpečnost v ČR. Komise, jež laureáta vybírá, je složena ze zástupců ICT komunity, bankovního sektoru, státní správy, TATE International a členů Síně slávy Cybersecurity.

 

Letošní ročník zaštítil předseda Senátu Miloš Vystrčil.

 

Zdroj: mocr.army.cz

Spojař Nové Generace: Vyškov hlásí plno!

Kampaň "Spojař Nové Generace" byla spuštěna s cílem přilákat mladou generaci technicky zdatných odborníků.

Armáda je spolehlivým partnerem v době krize

Ať již udeří zdravotní pandemie, bezpečnostní krize nebo přírodní katastrofa, jednou z prvních institucí, na které se může veřejnost...

Náborový web za rok vyrostl ve velké informační centrum

Je to rok, co v září odstartoval nový web pro nábor do ozbrojených sil.