UNOB líhní ICT odborníků pro F-35

UNOB líhní ICT odborníku pro F-35

Letouny páté generace F – 35 jsou nejen jednou z hlavních personálních výzev pro AČR, ale také pro Fakultu vojenských technologií Univerzity obrany v Brně, která by měla být hlavním inkubátorem špičkově proškolených ICT odborníků, schopných zajistit bezproblémové provozování těchto stojů. 

 

Jednou z podpůrných aktivit je spolupráce a odborné přednášky na středních školách, jejichž absolventi jsou ideálními kandidáty pro pokračování studia právě na Univerzitě obrany. Klasickým příkladem lze uvést prezentaci Katedry komunikačních a informačních technologií, elektronického boje a radiolokace pro čtvrtý ročník Střední školy informatiky, elektroniky a řemesel v Rožnově pod Radhoštěm. Studenti se zajímali především o rozdílnost studia na Univerzitě obrany a civilních školách a o nejnovější technologie, se kterými přichází studenti Univerzity obrany do styku. 

 

„Tak jako civilní univerzity reagují na aplikaci průmyslu 4.0 do obecné praxe, tak Univerzita obrany reaguje na změnu moderního bojiště, které se stává technologickou výzvou, kde již často neplatí rozdělení na vojenské a civilní prostředky. Chceme-li uspět jako Česká republika, Armáda ČR a Univerzita obrany, musíme našim studentům nabídnout komplexní vzdělání a orientaci v dané oblasti“, vysvětluje mjr. Ing. Markéta Vršecká, Ph.D.. 

 

Zatímco v minulosti Armáda ČR a Univerzita obrany platili za jakýsi technologický skanzen, dnes jsou to naopak oni, kdo připravuje zájemce o službu na těch nejmodernějších zařízeních, kde značné úspěchy opět zaznamenává i vlastní vědecký program. V případě zájmu o představení studijních programů Univerzity obrany můžete kontaktovat jejich zástupce ZDE.

 

Líbil se vám dnešní článek? Máte pro nás nějaký tip, návrh na zkvalitnění obsahu tohoto webu? Máte pro nás návrh na spolupráci, rozhovor atd.? Budeme určitě rádi za vaši zpětnou vazbu, která nás posouvá dál. Napsat nám můžete na: spojar@army.cz

 

Spojař Nové Generace: Vyškov hlásí plno!

Kampaň "Spojař Nové Generace" byla spuštěna s cílem přilákat mladou generaci technicky zdatných odborníků.

Armáda je spolehlivým partnerem v době krize

Ať již udeří zdravotní pandemie, bezpečnostní krize nebo přírodní katastrofa, jednou z prvních institucí, na které se může veřejnost...

Náborový web za rok vyrostl ve velké informační centrum

Je to rok, co v září odstartoval nový web pro nábor do ozbrojených sil.