Univerzita obrany se 23. listopadu otevře zájemcům o studium

Univerzita obrany se 23. listopadu otevře zájemcům o studium

Ukázky moderní techniky používané českou armádou, pro jejíž obsluhu a využití připravuje Univerzita obrany specializované odborníky, dále laboratoře, výzkumné a výukové prostory, ale také zázemí pro ubytování či sportovní vyžití – to je jen část programu, který jediná vojenská vysoká škola v České republice připravuje pro zájemce o studium v rámci letošního prvního Dne otevřených dveří. Ten se v brněnských Kasárnách Šumavská uskuteční už ve čtvrtek 23. listopadu od 8 hodin.

 

Abychom byli konkrétní – spolu s další technikou se na nástupní ploše kasáren představí i mobilní komunikační rušič STARKOM na podvozku Tatra 8x8 s balistickou a protiminovou odolností, schopný rušit rádiovou komunikaci protivníka, jeho systémy velení a řízení vojsk, leteckou komunikaci, spojení prostřednictvím mobilních telefonů nebo globální družicový polohový signál. Řada kateder pro zájemce otevře své specializované laboratoře, včetně unikátního pracoviště balistiky. S výsledky své konstrukční zdatnosti se představí tým UNOB Makers, který uspěl se svým bezpilotním letounem na soutěžích v Egyptě a nyní připravuje zcela nový stroj pro červnové klání ve Washingtonu.

 

Dva aspekty vojenství si návštěvníci budou moci sami vyzkoušet a ochutnat. Prvním z nich bude střelba – v tomto případě v airsoftové střelnici zbudované na nástupní ploše a ve druhém případě pravý vojenský guláš, který bude zdarma vydáván ve studentské jídelně.

 

S podmínkami studia se návštěvníci budou moci seznámit během přednášek obou brněnských fakult UO, které začínají v 9 a ve 12 hodin. Příslušníci Rekrutačního střediska Morava zájemce o vojenské studium seznámí s administrativním procesem, který je nezbytný k povolání uchazeče do služebního poměru vojáka z povolání.

Spojař Nové Generace: Vyškov hlásí plno!

Kampaň "Spojař Nové Generace" byla spuštěna s cílem přilákat mladou generaci technicky zdatných odborníků.

Armáda je spolehlivým partnerem v době krize

Ať již udeří zdravotní pandemie, bezpečnostní krize nebo přírodní katastrofa, jednou z prvních institucí, na které se může veřejnost...

Náborový web za rok vyrostl ve velké informační centrum

Je to rok, co v září odstartoval nový web pro nábor do ozbrojených sil.