Radioklub Armády ČR se zúčastní setkání radioamatérů v Holicích

Radioklub armády ČR se zúčastní setkání radioamatérů v Holicích

Radioklub armády České republiky se připravuje na účast na letošním setkání radioamatérů v Holicích, které proběhne ve dnech 23.–24. srpna 2024. Tento významný událostní víkend je jednou z největších akcí svého druhu v Evropě, a Radioklub AČR zde nemůže chybět.

 

Setkání radioamatérů v Holicích je každoročně místem, kde se scházejí nadšenci z oboru radiokomunikace, profesionálové, výrobci techniky a široká veřejnost. Akce poskytuje příležitost k výměně zkušeností, navázání nových kontaktů a představení nejnovějších technologických novinek. Pro Radioklub AČR je účast na této akci důležitá nejen z hlediska prezentace armádních schopností v oblasti radiokomunikací, ale i jako platforma pro spolupráci s civilními radioamatéry a odbornou veřejností.

 

Radioklub armády ČR představí na akci své aktuální projekty, techniku a operátory. Návštěvníci se budou moci seznámit s vojenskými radiokomunikačními zařízeními, které jsou používány v rámci armádních operací, a dozvědět se více o výcviku a dovednostech armádních specialistů.

 

Kromě statických ukázek se členové radioklubu zapojí do praktických demonstračních aktivit, kde předvedou, jakým způsobem armáda využívá rádiové spektrum pro strategickou komunikaci. Zájemci si budou moci vyzkoušet ovládání radiových zařízení a navázat spojení s dalšími amatérskými stanicemi.

 

Jedním z klíčových cílů účasti na této akci je navázání a upevnění spolupráce mezi armádními a civilními radioamatéry. Společné zájmy v oblasti radiokomunikací umožňují výměnu cenných zkušeností, které jsou přínosné jak pro armádní specialisty, tak pro civilní komunitu. Radioklub AČR si klade za cíl posilovat tuto spolupráci, která může být zásadní i pro případné krizové situace, kdy jsou radioamatéři často prvními, kdo zajišťují komunikaci.

 

Líbil se vám dnešní článek? Máte pro nás nějaký tip, návrh na zkvalitnění obsahu tohoto webu? Máte pro nás návrh na spolupráci, rozhovor atd.? Budeme určitě rádi za vaši zpětnou vazbu, která nás posouvá dál. Napsat nám můžete na: spojar@army.cz

Srdečně zveme všechny účastníky setkání v Holicích, aby se zastavili u stánku Radioklubu AČR a seznámili se s naší činností a technikou. Rádi Vám zodpovíme veškeré dotazy a podělíme se o naše zkušenosti.

Spojař Nové Generace: Vyškov hlásí plno!

Kampaň "Spojař Nové Generace" byla spuštěna s cílem přilákat mladou generaci technicky zdatných odborníků.

Armáda je spolehlivým partnerem v době krize

Ať již udeří zdravotní pandemie, bezpečnostní krize nebo přírodní katastrofa, jednou z prvních institucí, na které se může veřejnost...

Náborový web za rok vyrostl ve velké informační centrum

Je to rok, co v září odstartoval nový web pro nábor do ozbrojených sil.