Prezident republiky jmenoval čtyři nové generály

221028_gen_pr_hrad_4570.jpg

U příležitosti 104. výročí vzniku samostatného Československa dnes prezident republiky Miloš Zeman jmenoval čtyři nové brigádní generály Armády ČR.

Slavnostního ceremoniálu v Trůnním sále se zúčastnili i členové vlády a další představitelé státu. Byli mezi nimi i ministryně obrany Jana Černochová a náčelník Generálního štábu AČR generálmajor Karel Řehka.

Čtyři noví brigádní generálové

Do hodnosti brigádních generálů jmenoval prezident republiky Miloš Zeman Roberta Bieleného, ředitele sekce logistiky MO, Jaroslava Faltu, velitele 24. základny dopravního letectva Praha-Kbely, Zdeňka Mikulu, velitele 7. mechanizované brigády Hranice a Petra Milčického, zástupce ředitele sekce rozvoje sil MO.

Prezident Zeman po jmenování generálů připomněl, že někteří v nich byli nasazeni v Afghánistánu, další se podíleli na řešení ukrajinské uprchlické krize a jeden pomáhal při odminování Jordánu. „Každý z vás má svůj životní příběh, každý z vás má za sebou úspěšnou kariéru a já bych vám přál, abyste v ní se zdarem pokračovali," řekl.

Zdroj: www.army.cz

Spojař Nové Generace: Vyškov hlásí plno!

Kampaň "Spojař Nové Generace" byla spuštěna s cílem přilákat mladou generaci technicky zdatných odborníků.

Armáda je spolehlivým partnerem v době krize

Ať již udeří zdravotní pandemie, bezpečnostní krize nebo přírodní katastrofa, jednou z prvních institucí, na které se může veřejnost...

Náborový web za rok vyrostl ve velké informační centrum

Je to rok, co v září odstartoval nový web pro nábor do ozbrojených sil.